Bottega Negroni  - włoski koktajl negroni

Bottega Negroni 

Bottega Negroni to gotowy włoski koktajl powstały z połączenia Bottega Vermouth Rosso, Bottega Bitter i ginu Bottega Bacûr Distilled Dry Gin. Negroni to tradycyjny koktajl, który narodził się w 1919 roku we Florencji. Według historii hrabia Camillo Negroni poprosił barmana Fosco Scarselliego o "ulepszenie" zwykłego koktajlu Americano i zastąpienie napoju gazowanego ginem. Ten koktajl szybko stał się najsłynniejszym aperitifem zarówno w kraju, jak i na świecie. 

Bottega Negroni powstała ze starannie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Charakteryzuje się doskonałą równowagą między słodyczą wermutu, wytrawnością ginu i gorzkim bitterem. Zdecydowany i mocny charakter trunku, który zadowoli każde wyrafinowane podniebienie

Najlepiej serwować schłodzony do 8°C podany na lodzie ze skórką pomarańczową. Wspaniale komponuje się z pikantnymi przekąskami, oliwkami, chudym mięsem, łososiem i serami.

Bottega Negroni - noty degustacyjne

Aromat: Cytrusy, czerwona pomarańcza, nuta przypraw korzennych i ziół.

Smak: Orzeźwiający ze zrównoważonymi niuansami słodyczy z goryczką. 

Finisz: Długi z akcentami ziołowymi.