WINO CZERWONE PÓŁWYTRAWNE

Wino czerwone półwytrawne - sklep online

Wino czerwone półwytrawne jest nieco mniej cierpkie i lżejsze niż wina czerwone wytrawne. Poznaj asortyment naszego sklepu internetowego i znajdź najlepsze dla siebie półwytrawne wino czerwone. Szeroki wybór wielu różnych gatunków i marek.

Wino czerwone półwytrawne

Czym różni się od wina czerwonego wytrawnego. W zasadzie różnica często jest nie wyczuwalna dla nie wprawionego smakosza. Wśród światowych winiarni królują jednak wina czerwone wytrawne. Podział na półwytrawne po prostu w wielu krajach nie jest w ogóle stosowany.

Przykładowe popularne wina czerwone wytrawne i półwytrawne


Cabernet Franc wino czerwone wytrawne


Średniej wielkości czerwone winogrono, z którego powstaje wytrawne wino dojrzewające w dębie. Smakuje pieprzem w przednich ustach i odrobiną pieprzu i cynamonu w tylnej części ust.

Baco Noir wino czerwone wytrawne


Winogrono wielkości ziarnka grochu i prawie czarne. Produkuje wino, które jest półsłodkim i wytrawnym dębem dojrzewającym ze świeżym smakiem tytoniu przed ustami i czarnymi oliwkami w tylnej części ust. Wino dobrze komponuje się ze słodkim cygarem.

Sangiovese czerwone wytrawne wino


Winogrona od średnich do dużych, o bardzo ciemnej skórce, używane do produkcji Chianti mieszanych z trzema różnymi rodzajami winogron w regionie Chianti we Włoszech, zwykle umieszczane w beczce dębowej na okres do jednego roku. Dobrze komponuje się ze stekiem z grilla.

Merlot - wino wytrawne czerwone



Od średnich do dużych czerwonych winogron, które dają bogate i miękkie lub wysokie czerwone wino z garbowania. Dobrze komponuje się ze stekiem lub pieczeniem.


Cabernet Sauvignon wytrawne czerwone

Średnie czerwone winogrono, które może być wykończone jako czerwone wino nagie lub dębowe. Jest mieszany z kilkoma rodzajami czerwonych lub białych winogron. Dobrze komponuje się ze stekiem lub pieczeniem z grilla.


Concord wino czerwone wytrawne

Bardzo duże czerwone winogrona północnoamerykańskie, które można wykorzystać do produkcji soku, galaretek, dżemu lub przetworzyć na półsłodkie lub wytrawne czerwone wino, które można pić samodzielnie lub do posiłku.


Pinot Noir półwytrawny czerwony

Średniej wielkości winogrono, które można przetworzyć na wino słodkie, półsłodkie, półwytrawne i wytrawne. Bardzo miękki, ponieważ jest półwytrawny, ma trochę gorzki smak. Dobrze komponuje się ze stekiem lub pieczeniem.
Filtry
Kolor
Smak
Rodzaj
9PLN 70PLN
POMOC EKSPERTA:
Pn - Pt
8:00 - 16:00
+48 661 812 020

Newsletter
Czy chcesz otrzymywać informacje o nowościach i ważnych wydarzeniach na naszej stronie?