Tequila Cenote Anejo

Tequila Cenote Anejo

Tequila została wyprodukowana w regionie Jalisco w Meksyku w destylarni Fabrica de Tequilas Finos znajdującej się u podstawy wulkanu Jalisco. Powstała pod okiem Mistrza Arturo Fuentesa oraz Mistrza Kupażu Alejandro Garcia Paeza. Inspirowana pięknem regionu Jukatan sławnego z podziemnych zbiorników wodnych zwanych cenotami. Dzięki temu, że woda wykorzystywana do produkcji Tequili Cenote jest przepuszczana przez proces odwróconej osmozy i filtrów węglowych z jonami srebra wszystkie zanieczyszczenia są całkowicie eliminowane. Aby zachować naturalny smak trunek jest oczyszczany przy użyciu połączenia destylatorów z miedzi i stali nierdzewnej.

Do produkcji pięknej bursztynowej tequili wykorzystywana jest agawa, która dopiero po osiągnięciu pełnej dojrzałości, czyli minimum 6-7 lat jest zbierana z nizinnego regionu Jalisco w Meksyku. Trunek następnie dojrzewa przez rok w beczkach z dębu amerykańskiego co pozwala na podkreślenie smaku agawy, jednocześnie równoważąc złożone smaki regionu Jukatan.

Aromat: Wyczuwalne nuty dębu i wędzonki

Smak: Zbalansowany aromat czekolady i wanilii połączony z pikantną nutą. 

Kupujący ten produkt kupili także: